Waarom je je af moet melden van mijn nieuwsbrief.

Ik geloof heilig in het stellen van doelen. Als je doelen stelt werk je ergens naar toe. En dat je die doelen dan niet altijd haalt. So be it.

Een van mijn doelen voor dit jaar was een nieuwsbrief. En dat is gelukt. Sinds januari ontvang je elke 2 weken een nieuwsbrief. Dat was nog wel een dingetje, want één van de eerste tips die ik geef is: meld je af voor al die nieuwsbrieven die je – meestal-  toch niet leest. En dan ga ik zelf een nieuwsbrief sturen (ook al noem ik het een artikel of een tip, het komt op hetzelfde neer). Anyway, je leest ‘m wel. Want anders had je je wel afgemeld. Toch? Laat me vooral weten waar jij graag tips over krijgt. 

Waar ik ook heilig in geloof is versimpelen.

Veel zaken binnen ons bedrijf zijn onnodig ingewikkeld. Daar liep ik zelf ook tegenaan. Namelijk: mijn boodschap. Die was te ingewikkeld. Want als het voor mensen niet duidelijk is wat ik doe, hoe kunnen ze me dan ooit aanbevelen bij een ander? Te vaak sprak ik mensen die wat glazig uit hun ogen keken als ik vertelde wat ik doe. Of dat ik hoorde: “Deed jij niet iets met opruimen?”.

Hmm… tijd om mijn boodschap eens onder de loep te nemen.

Het kwartje viel op weg naar een nieuwe opdrachtgever. Volgend jaar krijgt hij zijn eerste kindje en dan wil hij graag een dag minder werken. Ik help hem om zijn werk zo te organiseren dat hij 4 dagen in plaats van 5 kan werken. In zijn geval is dat zeker mogelijk. Hij kan nog stukken slimmer werken en een aantal taken draagt hij over aan een virtueel assistent (VA). Ik kreeg gelijk mijn boodschap helder:

Ik help mensen hun werk te doen in minder tijd.

Zijn werkplanning, daar kan nog heel wat aan verbeterd worden. Dan gebruikt hij zijn tijd nog productiever en weet hij nog beter waar zijn tijd blijft. En als je dat weet, kun je kijken of je bepaalde taken kunt versimpelen.

Kun jij wel wat tijdwinst gebruiken?

Op 14 november a.s. laat ik je in een workshop zien hoe jij je eigen werkplanning maakt. Je gaat naar huis met een planning die je overzicht én inzicht geeft. Alleen al het werken met een planning bespaart je tijd. En wie weet wat voor inzicht het je verder geeft? Er is plek voor maximaal 5 ondernemers, want ik geef je graag ruim aandacht. Zijn er minder mensen, dan heb je geluk. Dan heb ik nog meer aandacht voor je.

Zo’n werkplanning helpt je ook bij het maken van keuzes. Want waar je nu vaak doet wat er op je pad komt, of wat er aan acties uit je mailbox komt, daar moet je bij een planning keuzes maken. Je moet nadenken over wat je echt wilt. Maar als jij doet wat je echt wilt, is dat goed voor jou en voor je bedrijf.

Zie ik je de 14e?

 

Joyce Bilal-Hovestad

Zakelijk professional organizer

 Sloetmarke 10       

8016 CG Zwolle                                                                       

☏ 06 - 2443 7216     

✉ info@organiserenmeteffect.nl 

linkedin facebook twitter