Bernadette Vrijling

Opvallen in de massa? Bernadette Vrijling laat je graag zien hoe.

“Ik geloof er niet in dat je als vijftigplusser geen werk meer krijgt. Als 50+-vrouw die in de drie jaar sinds haar vijftigste verjaardag, al zeven nieuwe grote opdrachtgevers heeft ‘binnengehaald’, mag ik dat zeggen. Ik denk wel dat veel mensen die op latere leeftijd iets anders willen of moeten, makkelijk ‘verdrinken’ in alle mogelijkheden die er zijn. Dat ze niet duidelijk weten wat ze zoeken en wat ze te bieden hebben.” Aan het woord is Bernadette Vrijling, al meer dan 25 jaar succesvol zelfstandig onderneemster bij Aserto. Met haar Hollandse Smoushondje Angel languit aan haar voeten, vertelt Bernadette enthousiast haar verhaal.

Buttkick jezelf

Een persoonlijk dieptepunt, die ook leidde tot het verlies van haar focus, was de start van een zoektocht naar waar nu haar hart ligt. “Ik heb altijd gewerkt in de communicatie en vind heel veel dingen leuk. Soms is het echter tijd voor een nieuwe invalshoek en is het moeilijk kiezen tussen alles wat je leuk vindt en waar je ook nog best goed in bent. Toen ik dat doorkreeg, ging ik boeken lezen over Personal Branding. Het boek dat mijn strategie op z’n kop zette, was Buttkick jezelf van Jan Dijkgraaf.”

Nog nooit een zaak verloren

Bernadette ontdekt hoe belangrijk het is dat je je onderscheidt van al die anderen. Of dat nou andere ondernemers zijn, of andere werkzoekenden, de basis is hetzelfde. “Als je twee visitekaartjes van een advocaat hebt; op de een staat advocaat en op de ander advocaat die nog nooit een zaak verloren heeft. Met welke advocaat ga jij liever in zee?”

Een beetje van alles

Nu helpt de dynamische Bernadette alweer een aantal jaren andere ondernemers, maar ook werkzoekenden te ontdekken wat hun personal brand is, wat hen onderscheid van de rest. Maar ook geeft ze nog communicatietrainingen. Onder andere aan toekomstige ICT’ers en medewerkers van woningbouwcoöperaties door het hele land. Oh, en ze is ook nog IkStartSmart-coach bij de Kamer van Koophandel. “Ik kies heel doelbewust niet voor één ding. En dat werkt voor mij. Zo ben ik op mijn best. Ik doe graag een beetje van alles, ik moet niet te lang met een ding bezig zijn.” Het past bij Bernadette, die bruist van energie. Niet voor niets woont ze de helft van haar tijd in het landelijke Ermelo en de andere helft in Den Haag. “Dat is zo gegroeid en ik vind het geweldig. Zo heb ik het beste van twee werelden.”

Tijd voor de sauna

“Ondanks dat ik veel verschillende dingen doe, houd ik het overzicht. Ik heb een aparte telefoon voor privé en een voor zakelijk en ik ben van de planning. Ik volg Create your shining year, een coachmethode van Leonie Dawson. Elke maand heb ik nieuwe doelstellingen, zowel zakelijk als privé. Dankzij een goede planning werkt dat fantastisch. Maak ik weer tijd om minstens een keer per maand naar de sauna te gaan. De vrijheid die ik hierin heb, vind ik erg fijn. Ik werk heel veel in blokken. Als ik voor klant A werk, is mijn aandacht 120% daar. Ben ik niet met de rest bezig. Verder maak ik heel veel lijstjes en ben ik dol op checklists. En als ik echt prioriteiten moet stellen, gebruik ik het Eisenhower-schema.”

Video-pionier

Bernadette is een pionier met video’s. “Ik maak al tijden video’s en zet ze op mijn site. Voordat mensen mij ontmoeten hebben ze al een indruk wie ik ben. Dat maakt het contact met potentiële opdrachtgevers makkelijker. Je ziet gelijk of het klikt.”

Gouden Branding Tip

Bernadette deelt graag haar Gouden Branding Tip met je: Als je op zoek gaat naar jouw personal brand, kom je vaak uit bij een eigenschap waar je zelf minder blij mee bent, maar wat jou uniek maakt. Kijk eens wat jouw scherpe randjes zijn en of je daar een personal brand van kunt maken. Of vragen eens aan mensen om je heen wat jou bijzonder maakt. Vaak zie je het zelf niet, omdat het zo dichtbij is. Wat loopt als een rode draad door jouw leven?

Bernadette geeft regelmatig workshops Personal Branding.

Wil jij net als Bernadette ook een strakke planning, maar kun je daar wat tips bij gebruiken? Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet. Kom je er zelf niet uit? In een gratis focussessie help ik je een eindje op weg.

Joyce Bilal-Hovestad

Zakelijk professional organizer

 Sloetmarke 10       

8016 CG Zwolle                                                                       

☏ 06 - 2443 7216     

✉ info@organiserenmeteffect.nl 

linkedin facebook twitter