ontspannen op vakantie door je voorbereidingen te plannen

Ontspannen op vakantie met een goede planning.

Ga jij binnenkort op vakantie? Dan wil je niets liever dan ontspannen van je werk vertrekken. En na je vakantie ontspannen aan je eerste werkdag beginnen. Het plannen van je voorbereidingen helpt daarbij.

Een paar tips voor een relaxed begin:

1. Begin op tijd met plannen

Een ontspannen vertrek begint met een goede voorbereiding. Zorg daarom dat je je werk voor de vakantie goed afrondt en/of overdraagt. Doe dit niet op de dag voor je vakantie, maar begin op tijd. Bijvoorbeeld twee weken voor vertrek.

Maak een overzicht van alles wat er nog moet gebeuren voordat jij rustig de deur achter je dicht kunt trekken. Dit zijn werkzaamheden die je zelf nog af moet ronden, taken die je over moet dragen aan collega’s, etc.

2. Planning

De taken die je zelf moet doen, plan je in in je agenda. Als er taken mondeling overgedragen moeten worden aan collega’s, maak je vast een afspraak met ze (die afspraak zet je ook in je agenda). De zaken die via mail of telefonisch kunnen worden overgedragen plan je ook in.

Neem hier ruim de tijd voor. Als er nog stukken ontbreken, of een afspraak kan niet doorgaan, dan heb je nog wat uitlooptijd.

3. Mailbox

In je mailbox maak je een geautomatiseerd bericht aan dat verstuurd wordt tijdens jouw vakantie. Hierin vermeld je tot wanneer je op vakantie bent en bij wie mensen in dringende gevallen terecht kunnen.

Probeer zoveel mogelijk mails voor je vakantie weg te werken anders begin je na je vakantie al met een achterstand.

4. Na je vakantie

Om je eerste werkdag na de vakantie fris en fruitig te beginnen (en te eindigen) zorg je ervoor dat je die eerste dag geen afspraken hebt staan. Plan deze eerste werkdag in voor het verwerken van alle mails en post die is binnengekomen tijdens je vakantie en het bijpraten met je collega’s. Maak voor je vakantie alvast afspraken met de collega’s van wie jij werkzaamheden weer terug krijgt. Heb je aan één dag niet genoeg, plan dan een extra dag.

Fijne vakantie!

organizing, structuur, timemanagement

Joyce Bilal-Hovestad

Zakelijk professional organizer

 Sloetmarke 10       

8016 CG Zwolle                                                                       

☏ 06 - 2443 7216     

✉ info@organiserenmeteffect.nl 

linkedin facebook twitter