nicky corts

Nicky Corts is zichtbaarheidscoach tussen de kippen.

Een kippenboerin die ondernemers helpt zichtbaar te worden. Het klinkt als een boterham met pindakaas en jam. Het lijkt een onmogelijke combinatie, maar wat pakt het goed uit voor Nicky Corts, ondernemer bij Nickypent.nl en Egg-tivity. Daarnaast nog moeder van 2 puberende zoons en vrouw van. Elke ochtend om half 6 begint haar werkdag. Ook in het weekend. In de vakanties slaapt ze uit. Dan begint ze om half 7. “Heerlijk om zo vroeg in alle rust mijn dag te beginnen. Voor die kippen hoef ik er niet zo vroeg uit. Ik heb het huis voor mezelf, want iedereen slaapt nog. Het zijn mijn meest productieve uren.”

“Ik kan niet zonder mijn werk.”

Als we elkaar – via Skype – spreken, heeft Nicky net twee weken vakantie achter de rug. “Als de jongens vrij zijn, werk ik zo min mogelijk. Helemaal zonder kan ik niet. Ik vind mijn werk zo ontzettend leuk. En hier in huis werken we allemaal 365 dagen per jaar.” Tijdens ons gesprek valt één van haar jongens binnen. Hij heeft oorontsteking en is op zoek naar het stoomapparaat. Moeder en ondernemer zijn loopt bij Nicky door elkaar heen. “Mijn werkplek is thuis. Ik ben er altijd voor ze. Dat is voor beide partijen fijn.”

“Bij mooi weer ga ik gerust een uur in de tuin zitten.”

Nicky klinkt ontspannen. “Je treft me op een goed moment. Dankzij de vogelgriep komt onze volgende lichting kippen 4 weken later. Dus het voelt alsof ik vakantie heb.” Maar ook als de stallen gevuld zijn met gekakel, is Nicky een ontspannen ondernemer. “’s Ochtends om 11 uur heb ik al veel werk verzet voor mijn publiciteitsbedrijf. Daarna begint het werk met de kippen. Soms pak ik ’s middags nog een uurtje. Maar als het mooi weer is, ga ik gerust een uur in de tuin zitten met een goed boek. Ik houd niet van tv kijken, ’s avonds lees ik graag een boek of luister ik een podcast.”

Een dag met extra uren

Opgejaagd voelt ze zich nooit. “De middagen heb ik voor mezelf. Mijn zoons zitten op het voortgezet onderwijs en zijn niet voor 4 uur thuis. Ik heb tijd genoeg; ik voel me nooit druk. Doordat ik zo vroeg opsta, heeft mijn dag uren extra. Die uren ben ik op mijn best.”

Werken in vakanties en weekenden

Haar uren maakt ze wel. Waarom werkt ze dan toch ook in de weekenden en de vakanties? “Ik houd van een vaste structuur. Dat geeft me houvast. Op die rustige momenten ben ik heel productief. Een nieuwe cursus, een boek schrijven: dat doe ik juist in uren.”

Leren tijdens het uitmesten van de stallen

Tijd voor ontspanning is er genoeg. “Elke dag een half uurtje yoga is vaste prik. Ik werk ook graag in onze – grote – tuin. En onze paarden vragen ook de nodige aandacht. Maar mijn werk is voor een groot deel ook ontspanning. Schrijven en lezen doe ik ontzettend graag. En als ik eieren raap, de stallen uitmest of in de tuin werk, zet ik een podcast op. Heel ontspannend allemaal. Bureauwerk en fysiek werk wissel ik zo de hele dag af.”

Superwoman

Voordat je denkt dat Nicky een soort superwoman is die alles fluitend doet: aan administratie heeft ze een bloedhekel. “Eén dag per maand moet iedereen uit mijn buurt blijven. Niet omdat ik ongesteld ben, maar dan ga ik met de boekhouding aan de slag. Van 2 bedrijven, ook nog. Maar ik wil het perse zelf doen, om overzicht te houden.”

Hekel aan social media

Binnen haar bedrijf Nickypent.nl maakt ze heldere keuzes in wat ze wel en niet doet. “Aan social media heb ik een hekel. Dus daar doe ik zo min mogelijk mee.” Huh, dat is bijzonder. Een zichtbaarheidscoach die niet aan social media doet. “Ik doe er wel iets aan, maar niet veel. Ik heb op de meeste social media een account en af en toe plaats ik wat. Maar ik vind dat je vormen van zichtbaarheid moet kiezen die bij je passen. Anders houd je het niet vol. Mijn klanten vinden mij vooral dankzij mijn blogs en mijn presentaties. Daar ligt mijn plezier, dus daar focus ik me op. Mijn blogs zijn zo ingesteld dat er automatisch een bericht op mijn social media kanalen komt.”

Informatiejunk

Nicky noemt zichzelf een informatiejunk en leerde zichzelf de afgelopen jaren hoe je websites maakt en je SEO optimaliseert. Vooral op haar vakgebied gaan de ontwikkelingen snel en vliegen de blogs en e-books je om de oren. Om te zorgen dat ze niet verzuipt in alle informatie hanteert ze een strikte regel voor zichzelf: “Als ik iets lees of hoor waar ik wat mee kan, pas ik het gelijk toe. Ik ga zitten, maak een soort uittreksel van wat ik interessant vind en waarom. Dezelfde dag nog zet ik de stap om die informatie toe te passen. Zolang ik in dat proces zit, lees of luister ik niets nieuws. Zo blijf ik bij. Veel van wat ik lees of hoor is interessant, maar ik kan er niet altijd zelf iets mee. Dan laat ik het gaan. De podcasts die ik luister, beperk ik tot een stuk of 5. Vaste mensen die altijd een interessant onderwerp hebben, maar dat ook zo brengen dat ik 20 tot 30 minuten ademloos luister.”

Gouden tip

Inmiddels helpt Nicky al meer dan 3 jaar ondernemers om meer zichtbaar te worden. “De grootste valkuil van veel ondernemers?  Zo druk zijn met andere zaken dat zichtbaarheid erbij inschiet. Als je hier nou elke dag een kwartier voor uittrekt, heeft dat na een half jaar al een enorm effect. Denk niet te moeilijk. Zichtbaarheid zit ook in zaken als reageren of Facebookberichten, mail naar een potentiële klant of een artikel optimaliseren.”

Je vindt Nicky de zichtbaarheidscoach op www.nickypent.nl en Nicky de kippenboerin op www.egg-tivity.nl.

Wil jij net als Nicky ook een ontspannen ondernemer worden? Begin daar vandaag nog mee en maak een afspraak voor een focussessie. Bellen kan ook: 06-24437216.

bloggen, Egg-tivity, Eggtivity, extra uren, informatiejunk, Nicky Corts, Nickypent, Nickypent.nl, ontspannen ondernemen, productief, productiviteit, zichtbaarheidscoach

Joyce Bilal-Hovestad

Zakelijk professional organizer

 Sloetmarke 10       

8016 CG Zwolle                                                                       

☏ 06 - 2443 7216     

✉ info@organiserenmeteffect.nl 

linkedin facebook twitter