Uitbesteden

Hoe zorg ik voor een betere focus?

“Ik was nauwelijks, doe geen boodschappen en ik kook niet.” Miriam Hoekstra-Van der Deen heeft deze taken uitbesteed. Sinds een paar jaar is ze directeur airport operations op Schiphol. Naast deze fulltime functie is ze moeder van drie kinderen en betrokken bij maatschappelijke projecten.

In vrouwenmagazine Eva (december 2016) vertelt Miriam over de bewuste keuze voor deze combinatie. Met als gevolg dat het wassen, de boodschappen en eten koken wordt uitbesteed. Ze realiseert zich dat ze niet alles zelf kan en hoeft te doen. “Natuurlijk heb ik last van schuldgevoelens gehad, maar door de jaren heen heb ik dit afgeleerd. In de speeltuin zorgde ik wel dat het gesprek niet over mijn baan ging. Ik doe dit werk omdat ik verschil wil maken.”

Taken uitbesteden

Vrouwen zijn -te- vaak geneigd om alles zelf te doen. De kinderen opvangen, het huis schoonhouden, een gezonde maaltijd koken, met de kinderen de stad voor nieuwe schoenen, boodschappen doen, gras maaien. Als je het nog niet zo druk hebt met je bedrijf, lukt het misschien allemaal. Maar als je wilt groeien met je bedrijf, moet je je bedrijf aandacht geven. Als jouw aandacht steeds bij allerlei taken in huis is, wordt het lastig om je op de groei van je bedrijf te richten. De uren die je bespaart door werk uit te besteden, kun je in je bedrijf steken.

Maak het jezelf makkelijker.

Wees niet bang om hulp in te schakelen: oppashulp, een schoonmaakster of de buurjongen die je gras maait. Er komen steeds meer initiatieven die het ons makkelijker maken. Maak er eens gebruik van. Hoe fijn is het als na een drukke werkdag het eten voor je klaarstaat? Of als je weet dat de schoonmaakhulp is geweest en in elk geval het toilet en de badkamer weer lekker fris zijn? Of dat de boodschappen worden gebracht? Kijk eens om je heen welke huishoudelijke taken jij -af en toe- kunt uitbesteden.

Steeds meer mensen uit mijn omgeving maken gebruik van Hello Fresh. Elke week ontvang je een doos met verse ingrediënten en recepten. “Wat zullen we vanavond weer eens eten”, is hiermee van de baan, boodschappen doen wordt een stuk simpeler en je eet gezond en gevarieerd.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik vond het bijzonder om te lezen dat Miriam zich op thema’s laat coachen. “Om te groeien en mijn werk aan te kunnen.” Zo werkte ze de afgelopen jaren aan thema’s als autonomie, verdragen en Less attached, still committed. Een coach inschakelen wordt steeds meer common good. Gelukkig maar. Want je kunt soms met een coach zoveel verder komen dan wanneer je alleen aan blijft modderen.

Zelf nam ik een ondernemerscoach in de arm. Iemand die me helpt om mijn bedrijf te laten groeien op een manier die bij mij past. In mijn eentje deed ik een beetje van dit en een beetje van dat. Nu pak ik het allemaal strategischer aan, zit er meer structuur in. Daar word ik blij van. In mijn eentje was me dat niet gelukt.

Naast je huishoudelijke taken zijn er ook binnen je bedrijf vast taken die je kunt uitbesteden. Schrijf eens op wat je door iemand anders kunt laten doen. Het is financieel misschien niet haalbaar om alles uit handen te geven, maar bedenk dat niet alles in een keer hoeft. Het kan ook stap voor stap.

Bedenk wel dat alles dat je uitbesteed jou extra tijd oplevert om te doen waar jij goed in bent.

Wil je wel werk uitbesteden, maar weet je niet zo goed hoe je dat aanpakt? Maak dan een afspraak (06-24437216 of info@organiserenmeteffect.nl), dan kijk ik met je mee.

 

coaching, eva, fulltime, schiphol, uitbesteden

Joyce Bilal-Hovestad

Zakelijk professional organizer

 Sloetmarke 10       

8016 CG Zwolle                                                                       

☏ 06 - 2443 7216     

✉ info@organiserenmeteffect.nl 

linkedin facebook twitter