Hoe haal je meer uit je werkdag? 3 tips.

Ik was de slechtste baas ever.

Mijn verwachtingen van mijn collega’s waren hoog. Te hoog.

Waarom waren zij er niet om 7 uur ’s ochtends om alle binnengekomen last minutes, aanvragen van klanten en reisbevestigingen te verwerken? Op een reisbureau is het maar een paar maanden hoogseizoen en dan moet je er van profiteren. Toch?

Ik had ook te weinig oog/oor voor collega’s die even wat minder goed in hun vel zaten. Want het was druk. Er moest zoveel gebeuren. We hadden iedereen hard nodig.

Onze gesprekken beperkten zich tot die bij het koffieapparaat en over onze beeldschermen heen. “Net nog 4 lege stoelen bij Sudtours gevonden voor vertrek op 30 juli.”

En als er iets fout ging. Dat bespraken we uiteraard ook. Zeg nou zelf: een klant 8 dagen in rekening brengen, terwijl hij 15 dagen op vakantie gaat. Dat kan echt niet.

Tegen wil en dank was ik de baas geworden. Zonder enige ervaring. Niemand die me vertelde me hoe het ook anders kon.

Maar dat voel je toch wel aan?

Ik niet. Dat was duidelijk.

Als ondernemer is het ook vaak zo. Je doet je werk naar je beste kunnen, maar ergens voel je wel dat het anders kan. Dat het slimmer kan. Het plezier in je werk is een stuk minder dan toen je net begon.

Maar als niemand je vertelt wat je anders kunt doen, modder je gewoon verder aan. Daarom geef ik je vandaag 3 tips zodat jij meer uit je werkdag kunt halen.

  1. Plan alles in dat je wilt/moet doen.

Als je elke week een nieuwsbrief wilt versturen en je plant het niet in, blijft het vaak bij een voornemen. Dan ben je net als iemand die meer wil sporten, maar vervolgens elke avond op de bank blijft zitten.

Maak een lijst van alle taken die je wilt en moet doen en plan die in je agenda. Elke 2 weken een blog schrijven? Wekelijks je administratie doen? Elke maand 2 netwerkbijeenkomsten bezoeken? Als je het niet inplant, gebeurt het niet.

  1. Bepaal zelf je eigen agenda.

Vind jij de ander belangrijker dan jijzelf? Kom je op je vrije dag naar kantoor of verzet je bestaande afspraken met liefde als dat voor de ander beter uitkomt? Stop daarmee.

Jouw agenda is net zo belangrijk. Een afspraak met jezelf is ook een afspraak. Dus als een klant je ’s middags een mail stuurt met de vraag of je voor eind van de middag even wilt reageren, zeg dan nee als het niet in je agenda past. Laat weten wanneer je wel tijd hebt.

  1. Stel lastige taken niet uit.

Begin je dag met een lastige taak. De kick die het geeft dat je zo’n rotklus hebt gedaan, houdt de hele dag aan. Positieve flow gegarandeerd. In een eerdere nieuwsbrief stond een link naar dit filmpje. Daar kreeg ik zulke positieve reacties op, dat ik ‘m nog maar eens noem.

Vind je het lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan? Wil je even op weg geholpen worden? Volgende maand heb ik nog een paar plekken vrij voor een gratis adviesgesprek. In een uur tijd bespreken we waar jij tegenaan loopt en help ik je een eindje op weg.

Bel (06-24437216) of mail me voor een afspraak. Of lees de praktische tips in mijn blogs.

agenda, efficiënt werken, plannen, planning, uistelgedrag, uitstellen, werkdag

Joyce Bilal-Hovestad

Zakelijk professional organizer

 Sloetmarke 10       

8016 CG Zwolle                                                                       

☏ 06 - 2443 7216     

✉ info@organiserenmeteffect.nl 

linkedin facebook twitter