Wat als je baas denkt dat jij efficiënt werkt – terwijl je 283 ongelezen e-mails hebt?

“Waarom straffen jullie me eigenlijk?”, vraagt mijn puberzoon. “Het helpt toch niet. Ik ga er gewoon mee door.”

Zijn vader en ik zitten met onze handen in het haar. Nog maar 12 is hij en we worden nu al moedeloos van de gesprekken.

“Waarom pakken jullie altijd mijn telefoon af?”, gaat hij verder. “Hoe zou jij het vinden als ik jouw telefoon afpak?”

Onze zoon mag elke dag op de Playstation. Maar niet onbeperkt. We hebben daar duidelijke regels over. En toch probeert hij élke keer weer om langer op dat ding te spelen. Als hij zegt dat een potje FIFA nog 5 minuten duurt, is dat geen probleem. Als ik midden in een spannend boek zit, lees ik ook eerst mijn hoofdstuk uit. Dat snappen we. Maar onze ruzie vandaag gaat over heel wat méér dan 5 minuten.

Het enige waarmee we hem kunnen raken is met zijn telefoon. Als hij die kwijt is, maakt het pas indruk. Denken wij.

We begrijpen elkaar soms écht niet. De sfeer in huis wordt er niet beter op. We besluiten om hulp in te roepen. Hulp om ons uit de negatieve spiraal te trekken waarin we beland zijn.

Een opvoedcursus?

Nee, dat hadden we moeten doen vóórdat we ouders werden. Maar wij dachten dat je opvoeden wel vanzelf leerde. Meestal is dat ook zo. Maar soms loop je ergens tegenaan en dan zie je het zelf niet meer. Of de oplossingen waar je over leest, werken bij jou niet. Gelukkig hebben we in Nederland voldoende mogelijkheden om hulp te vragen als je een opvoedprobleem hebt.

Op je werk kan het ook zo gaan. Je baas en je collega’s verwachten dat jij je wel redt met die 3289 e-mails die elke dag binnenkomen. En dat jij wel weet hoe je die enorme papierwinkel netjes geordend in de kast krijgt. Of dat jij die extra vergadering er wel even bij doet zonder dat je eigen planning in het nauw komt. Jij weet tenslotte hoe je efficiënt werkt.

De één weet van nature wat hij moet doen. Maar wat als jij dat niet kunt?

Help. Ik krijg een flexibele werkplek.

Irene werkt bij een gemeente waar ze sinds 3 maanden flexibele werkplekken hebben. En ze werken volgens een Clean Desk Policy. Irene moet haar bureau leeghouden, maar ze heeft geen idee hoe dat moet. Ze heeft met haar team wel een training gevolgd die hen moest voorbereiden op zo’n flexibele werkplek. Maar in tegenstelling tot haar collega’s heeft Irene niet genoeg aan haar mobiele ladenblok. Daarom sjouwt ze elke dag een grote shopper mee naar huis waarin ze de rest van haar spullen bewaart. Dat is niet zoals een flexibele werkplek is bedoeld.

Frustratie

Irene krijgt een zere rug van het sjouwen met die shopper en ze irriteert zich aan collega’s die hun werkplek wel moeiteloos leeg houden. Ze werkt steeds vaker thuis. Uit frustratie stapt ze tenslotte naar haar leidinggevende. Die snapt haar probleem en samen zoeken ze een oplossing. Irene gaat een paar keer apart zitten met een collega die goed thuis is in computerprogramma’s. Hij legt haar duidelijk uit hoe de programma’s werken en laat zien hoe ze er ook thuis mee aan de slag kan. Nu ze er beter wegwijs in wordt, heeft Irene al een stuk minder papier om op te bergen.

Maar de papieren die overblijven?

Die leert ze op een goede manier te ordenen.

Ze stelt zich bij elk document de vraag:

– Heb ik deze informatie nog nodig?

– Kan ik deze informatie ook ergens anders terugvinden?

– Moet ik dit document bewaren of is het voor iemand anders? Zo ja:

– In welke ordner en achter welk tabblad hoort dit document?

Ze rekent ook af met het zinnetje misschien heb ik het ooit nog nodig.

Wat nou als Irene niet aan de bel had getrokken?

Irene ging al maanden niet meer fluitend naar huis. Misschien was het van kwaad tot erger gegaan en was ze zelfs uitgevallen.

Het is helemaal niet erg als je geen overzicht meer hebt. Of als je dat misschien zelfs nooit hebt gehad. Maar het is aan jou om er wat aan te doen. Vraag hulp van je leidinggevende of een collega. Of volg een werkplektraining. De mogelijkheden zijn er. Gebruik ze.

Thuis zijn we inmiddels een paar weken verder en met wat hulp is de sfeer 180 graden gedraaid. Zoon heeft zijn mobieltje weer terug. Er zal ongetwijfeld nog weleens iets voorvallen, maar dan weten we nu waar we terecht kunnen.

 

 

effectief mailen, opschonen, organizing, structuur, werkplektraining

Joyce Bilal-Hovestad

Zakelijk professional organizer

 Sloetmarke 10       

8016 CG Zwolle                                                                       

☏ 06 - 2443 7216     

✉ info@organiserenmeteffect.nl 

linkedin facebook twitter